Zweefmolens Kermisbedrijf Kramer

We hebben op dit moment drie zweefmolens in exploitatie. Het bijzondere van deze molens is dat deze molens alledrie acht-bakkers worden genoemd. Het begrip acht bakkers is afgeleid van het feit dat de molens acht bakken hebben. De naam bak is eigenlijk de zitplaats waar men kan plaatsnemen. Elke bak biedt plaats aan een zitplaats voor twee personen, één persoon welke in de draairichting meedraait en de andere persoon zal tegen de draairichting in (achteruit) draaien.

Onze drie molens hebben allemaal hun eigen unieke karakter. De molens zijn voorzien van een eigen uitstraling en van verschillende schilderwerken.

De vrouwenmolen

De vrouwenmolen, bekend om de kleine afmeting en het schilderwerk van de trechter wat is voorzien van afbeeldingen van vrouwen. De vrouwenmolen heeft 17 meter in diameter aan vrije ruimte nodig en verbuiken 20kw(3x16A).

De kruikenmolen

De kruikenmolen dankt zijn naam aan een eerdere eigenaar. Deze kermisexploitant verstopte op diverse plekken een fles jenever in een kruik. Wij respecteren en gebruiken deze bijnaam tot op heden vol trots.

De Kramermolen

De Kramermolen (grootste en meest robuuste zweefmolen van Nederland) deze was eigendom van de familie Groothof-Smit. In 2013 zijn wij de trotse eigenaren van deze bijzondere molen, helaas zonder orgel, geworden. De Kramermolen heeft 19 meter in diameter aan vrije ruimte nodig en verbuiken 20kw(3x16A).

Neem contact met ons op

C.L. Kramer
Volume 20
1446 WJ
Purmerend
06-22195558
[email protected]